Tilbage til cases

Middelfart Kommune

Alfred: en assistent til rengøringspersonalet

Projektinfo

Case

Kunde

Middelfart Kommune

Services

No items found.

Leverancer

UI Design

UX Design

Udvikling

Teknologier

Ruby on Rails

Vue

Hvordan kan vi støtte og uddanne vores rengøringsassistenter i deres arbejde?

I Middelfart Kommune møder ca. 80 rengøringsassistenter hver dag ind på ca. 40 forskellige arbejdspladser. De har ansvaret for, at alle skolerne, børnehaverne, vuggestuerne, plejehjemmene, bibliotekerne, og selve rådhuset er rent og (vigtigst af alt) fri for bakterier.

En nullermand henne i hjørnet er der ingen der bliver syge af, men det er fuldstændig afgørende at der ikke efterlades nogle bakterier.

Sådan har man ikke altid tænkt og der er i de seneste år sket et paradigmeskifte fra rengøring med fokus på æstetik (tingene skal skinne og dufte af blomster) til rengøring med fokus på hygiejne.

Udfordringen

Hvordan kunne man hjælpe rengøringspersonalet med de nye standarder?
Kunne man i samme ombæring lette deres rutiner?
Og kunne man i det hele taget gøre rengøringsprocesserne mere effektive?

Løsning

Løsningen hed Alfred. En rengøringsassistent, som fulgte med rengøringsassistenten rundt på deres rullebord. Herfra kunne han på en behagelig måde hjælpe til den rigtige proces. Og han kunne også være stik-i-rend-dreng for assistenten, når der pludselig manglede toiletpapir, og lette bestillingsprocessen med blot et klik. Alfred skulle støtte, ikke overvåge. Han skulle aflaste, ikke belaste.

Og også for lederen blev Alfred udviklet til at være en ressource. Han holdt styr på, hvilke lokaler der blev brugt (og skulle rengøres), og hvilke stuer der ikke var i brug. Den lokale leder kunne allokere rengøringstiden og opprioritere køkkenet i brug til fordel for det hengemte rum.

Hej, jeg hedder Alfred, jeg hjælper dig med grundig – og smart rengøring.

No items found.

Kunderne siger

Case

Kontakt os

Case
Mads Hofman Hansen
Partner, co-CEO
Bo Kønskov Hansen
Partner, co-CEO