Om Abtion

12 år, 2 kontorer, 80 hurtige hænder, 1 hund og 4-dages arbejdsuge. Det er den korte historie om Abtion. Har du tid, så følger en længere version her. 

Der var en gang...

Google startede i en garage. Abtion startede i et soveværelse. Her sad vores CEO, Andreas, alene og byggede de første websites "Made by Abtion" (som man altid skrev i footeren dengang i 0'erne).

Første milepæl på Abtions dannelsesrejse var, da AON Hewitt bad om hjælp til at få udviklet et system til analyse og fortolkning af pensionsdata. Det var ikke bare en simpel hjemmeside, men et rigtigt system med login, brugerroller, algoritmer og avanceret forretningslogik — og det var vores kald.

Herfra har vi specialiseret os i at sætte strøm til manuelle processer og hjælpe virksomheder med at udnytte teknologi til at effektivisere og skabe vækst.

Vi har ikke nogle hyldevarer, vi laver løsninger der passer til individuelle behov, som gør det og KUN det de skal. 

12 år er der gået, og i dag er vi 40 medarbejdere fordelt på to kontorer.

Not another digital agency

Dengang vi (altså Abtion) var yngre, kunne vi ikke rigtig finde ud af, hvordan vi skulle definere os selv. Klassisk problemstilling. 

Det var lettere at beskrive, hvad vi IKKE var, end hvad vi var [dybt eksistentielt suk...]. Derfor fandt vi på "Not another digital agency", som har fulgt os lige siden. 

På det tidspunkt havde vi rigtig travlt med at lægge afstand til de mange digitalbureauer, som voksede op af asken fra de hendøende reklamebureauer, og som (mente vi) ikke var teknisk tunge nok.

Det står vi stadig på mål for. Der er mere Thomas Edison end Don Draper i os. 

En overgang kaldte vi os selv for "softwarefirma", men befandt os heller ikke helt tilpas i den lejr. 

I dag hviler vi fuldstændig i den kendsgerning, at vi hverken hører til i den ene eller anden lejr — vi er unikke.

Vi har reklamebureuets mennesketække og softwarefirmaets dybe, dybe forståelse for teknologi. 

Vores måde at arbejde på

Vi bekender os til en metode, der hedder Extreme programming (eller bare XP). Det er, kort fortalt, en metode i det agile metodelandskab, som har fokus på kommunikation, tests, fælles standarder og enkelhed.

Konkret betyder det, at vores programmører altid arbejder sammen to og to (pair programming), og at de hele tiden interagerer i dialogen med dig, vores kunde. De gemmer sig ikke bag projektledere og hørebøffer, men er dygtige kommunikatører og eksperter i at samarbejde.

XP betyder også, at vi arbejder "test driven". Det vil sige, at vi skriver tests, før vi skriver selve koden. Det sikrer, at koden gør det den skal, så vi ikke risikerer, at en ny kode forhindrer noget andet kode i at fungere. Det betyder med andre ord... Færre fejl. 

Fælles standarder og enkelthed betyder, at systemerne vi bygger er lette at bygge videre på — uanset om det er os eller andre, der har æren af dette. Det betyder også, at vi er hurtigt ude af starthullerne. Vi producerer værdi for hver en time, vi arbejder.

4-dages arbejdsuge

Det hører med til historien om Abtion, at vi kun arbejder 4 dage om ugen. 

Vi har nemlig spist så meget af vores egen medicin, at vi har opnået en produktivitet, der gør os i stand til at nå det samme på 4 dage, som vi før var 5 dage om.

"Work smart, not hard" er en fortærsket kliché, men det er altså de fire ord der bedst beskriver, hvordan vi er lykkedes med at skære en hel dag ud af vores arbejdsuge (og efterfølgende slå vores egen omsætningsrekord gang på gang). 

Læs mere om vores 4-dages arbejdsuge.

742CD8DC-0A04-46D5-A646-83CFD242F3D0Created with sketchtool.

Vi vil gerne være kendte for at være stedet med de klogeste hoveder. Og så vil vi gerne være anerkendte for vores forretningsforståelse og kvaliteten af det design og kode, vi leverer.

Andreas Bødker

CEO, Abtion

Vi praler af vores kunder

Undskyld, men vi kan ikke lade være med at prale af vores kunder. Vi er bare virkelig stolte af, at organisationer, som kan vælge blandt de bedste i verden, har valgt at arbejde med os. Vis mig hvem I ellers arbejder for.

5CDD6B10-FEC0-403B-B8B2-F90DDE32601ACreated with sketchtool.
6B152B09-819E-48A0-B220-B3DE494CAE6ECreated with sketchtool.
73B24CCA-8269-4085-8EBD-9A22EF4CB343Created with sketchtool.
4F7C5FDD-648D-41CF-93F2-FDA9834370DFCreated with sketchtool.
98017B72-27B4-4255-89CC-D1BD0B0E4A8CCreated with sketchtool.
117E13A8-A3B9-4D9A-B30C-1502B7406FE5Created with sketchtool.

Fortsæt her