I Abtion er det blevet forbudt at arbejde om fredagen. Vores medarbejdere arbejder kun 30 timer om ugen. Men vi når det samme som før.

4-dages arbejdsuge

Arbejdsglæde er ikke lig med glade medarbejdere

Men med tiden blev det klart for os, at arbejdsglæde ikke nødvendigvis er lig med glade medarbejdere. Arbejdsglæde giver naturligvis sit bidrag, men der er også andre ting der spiller ind. Sidder du i din ergonomisk korrekte kontorstol, foran dit hæve-sænkebord og nipper til en håndpresset økologisk appelsinjuice, er det ligegyldigt hvor spændende og fuld af purpose din opgave er, hvis du stresser over hvordan du skal finde en ledig tid hos frisøren — når kiddo helst ikke må være den sidste der bliver hentet i børnehaven og weekenden er proppet med gemmeleg, madplaner og rengøring.

Foredrag om 4-dages arbejdsuge

I Abtion har vi gjort det decideret forbudt at arbejde om fredagen og vores medarbejdere arbejder alle sammen kun 30 timer om ugen. Hør vores historie og få praktiske redskaber til selv at skære ned på arbejdstiden.

Historien

For lidt over ni måneder siden, den 1. september 2019, gik vi i gang med at skære en hel dag ud af vores arbejdsuge. Fredag skulle ikke længere være en arbejdsdag, den skulle fremover høre til weekenden. 20% mindre arbejdstid. 33,3% mere weekend.

Sådan gør vi

Vi kommer med tre konkrete tiltag, men inden da vil vi kort redegøre for hvordan alene det, at give sig selv kortere tid til arbejdet (og en kæmpe gulerod selvfølgelig) har en magisk effekt på ens effektivitet.

Omtale

Gå på opdagelse i pressens omtale omhandlende 4-dages arbejdsuge