Artikel

Nytårstale 2020

2020… Jøsses, behøver vi overhovedet forholde os til dette makabre år?

En nytårstale fra en IT-virksomhed kan virke latterlig i det landskab. Men hvis historier kan holde os sammen, giver det vel mening at fortælle én alligevel.

Det bliver ikke et eventyr, og det er ikke sikkert, du kan bruge det til andet end en tankeflugt fra dine bekymringer. You’re welcome.

Apropos det med at holde sammen, så kan vi starte historien ved Pair Programming. For andet år i træk skriver vi nemlig al vores kode i par. Det kommer stadig bag på nogen, at man kan det. Det er en succes hos os, og vi gør det helt bevidst, fordi det øger kvaliteten i koden, projekterne og i samarbejdet.

I 2020 havde vores 4-dages arbejdsuge 1 års fødselsdag. Den er vi glade for. Vi har fri om fredagen og arbejder 30 timer mandag til torsdag. En trylleformular, der har øget produktiviteten og skudt omsætningen 29 % i vejret. At arbejde mindre er fedt!

Og så var der corona. Elefanten i rummet (eller flagermusen om man vil). Vi har været forskånet for nedgang, men ikke for panik. Så selvom det går godt for os, er det svært at være glad i ulykken. Vi har stor sympati for dem, der er ramt.

En særlig tak skal der lyde til søens folk, Mercedes-ejere og alle tv-narkomaner. Det er nemlig jeres fortjeneste, at Danske Rederier, Ejner Hessel og TV2 har brug for os. Vi takker for samarbejdet (også med vores andre kunder, naturligvis) og glæder os til fortsættelsen i det nye år.      

I 2021 ser vi frem til mange ting - mest en coronavaccine. Vi længes efter at blive sat fast til hinanden igen. I mellemtiden håber vi, at lommelygten lyser digitalisering i mørket. For vi kan jo faktisk noget, som en virus ikke kan. Vi kan programmere os ud af problemer og ruste virksomheder til fremtiden. Også den, der venter, når røgen af brændte mink og mundbind har lagt sig.

Med ønsket om et bedre nytår.

Gud bevare erhvervslivet, det gode humør og et lavere smittetal.