Nu er det nemmere at være redaktør på TV2 PLAY

TV 2

Cases

Projektinfo

Case

Kunde

TV 2

Services

No items found.

Leverancer

Udvikling

On-site

Teknologier

React

GraphQL

TypeScript

Der var engang en landmand, der søgte kærlighed. En skaldet mand, der søgte en musikalsk åbenbaring. Og en lærerinde i skovmandsskjorte, der søgte grænser i skolesystemet. Og så var der tv-stationen, der søgte et bedre fundament til deres digitale historiefortælling.

Med et imponerende underholdningsunivers, er TV2 PLAY blevet toppen af poppen på streamingmarkedet. Vi søger alle sammen oplevelser, der retfærdiggør vores henslængte timer på sofaen eller på farten. Det skal være sjovt og ubesværet at spise de fyldige tv-kalorier, vi ikke kan leve uden. Og det sker kun, hvis maskinrummet bag skærmen virker, som det skal.

Bag TV2 PLAY opererer et komplekst system. Tidligere var platformen bygget af flere forældede systemer, der var tunge at arbejde i. Redaktøren manglede overblik og flere muligheder for redigering af indhold. Der skulle et nyt og samlet system til.

Udfordringen

Platformen var langsom og drevet af trætte legacy-systemer. Redaktørernes arbejde var påvirket af mange tidskrævende steps, der forsinkede indholdet før publicering var muligt. Indholdslister blev lavet i ét system. Billeder og visuel redigering i et andet. Ved live-udsendelser var det tilmed nødvendigt at involvere udviklere til afviklingen.

Om du så er vild med dans, desserter, eller drømmeslotte, så finder du det hos TV2. Men den høje kvalitet i TV2 PLAYs programflade var ikke afspejlet i det interne system. Der blev efterspurgt professionelle processer bag platformen. Eksekveringen af TV2 PLAY var med tiden blevet som en halvdårlig audition til X-factor; tåkrummende, men nødvendig. For fremtiden findes i streamingtjenesterne. Systemet måtte optimeres, så redaktørerne hurtigt og let kunne levere indhold til brugerne.

Løsning

Abtion har været med til at udvikle et indholdsplanlægningsværktøj, kaldet PEI (Play Editorial Interface), som er redaktørernes interface til TV2 PLAY. Det gjorde vi ved at skabe en applikation bygget med React, TypeScript og GraphQL.

TV 2 fik et nyt og nemt værktøj, der gav den enkelte redaktør flere handlemuligheder og evnen til at klare arbejdsopgaverne selv, i et simpelt og brugervenligt interface. Et værktøj, som effektiviserede medarbejdernes arbejdsgang og samtidigt bidrog med et større overblik over platformens indhold.

Med PEI-værktøjet kan PLAY-redaktører nu planlægge, redigere og prioritere alt indhold på TV 2 PLAY - både til browser, app og Smart TV. TV-stationens programdata er nu samlet i ét værktøj, så processer og publicering sker hurtigere.

No items found.

Kunderne siger

Case

"Det har været et super interessant projekt. At få indblik i maskinrummet på Danmarks største TV-station og lave et værktøj, som forbedrer arbejdsflowet på TV 2 Play samt gør redaktørerne mere effektive. Derefter til at se resultatet af hvor meget redaktørene har glæde af at bruge det"

Mikkel Hartung Rasmussen

Udvikler på TV 2-projektet

Kontakt os

Case
Andreas Bødker
Founder
Mads Hofman Hansen
Partner, CEO